Om oss


Fysiokliniken Dalarna drivs av leg sjukgymnast Anna Duvander. Vi samarbetar med läkare, kiropraktorer och massörer för att bättre kunna hjälpa dig för bästa möjliga behandlingsresultat. 

BEHANDLINGAR


Behandlingen utgår alltid från en fysioterapeutisk undersökning där fokus ligger på att bedömna  funktion  och  vilken vävnad som bidrar till smärta eller funktiosnnedsättning.  Behandlingen syftar till att  minska smärta och värk, optimera rörlighet, styrka, kontroll, balans och förbättra fysisk aktivitet. Allt för att du som patient bättre ska klara av din vardag, arbete eller idrottskarriär. 

01. Ortopedisk manuell terapi OMT

 

Ortopedisk manuell terapi är en specialistordning inom fysioterapiförbundet och är ett koncept för både undersökning och behandling.  Konceptet inkluderar behadnling med manuell ledmobilisering- eller manipulation, träning av muskel- och rörelsekontroll, optimering av hållning, nervmobilisering samt muskulär behandling.  

04. Artrosskola

 

Artrosskola är oftast ett krav för att gå vidare för en ortopedisk bedömning eller operation. BOA artrosskola genomförs i hela landet och är ett standardiserat instrument för att behandla och utvärdera smärta och funktion vid artros. BOA:s artrosskola vänder sig till framförallt patienter med höft- , knä eller fingerartros.

Självklart hjälper vi er med artros från andraleder. 

02. Akupunktur

 

Vi behandlar med akupunktur enligt västerländsk modell vilket är vetanskapligt förankrad när det gäller behandling av smärta. 

05. Mc Kenzie (MDT)

 

McKenzie metoden eller mekanisk diagnostik och terapi, som det heter i Sverige, är en filosofi och ett behandlingskoncept utarbetat av fysioterapeuten Robin McKenzie från Australien. Konceptet att aktivt involvera patienten i egenbehandling är väl beprövad och används över hela världen för att undersöka, behandla, utbilda och ge patienter med besvär i rygg, nacke och extremiteter.

03. Handledd träning

 

Handledd träning bedrivs i träningsalen under handledning av sjukgymnast .

Vi går praktiskt igenom ert träningsprogram och är med er som stöd i er träning tills rehabliteringen är klar. Vi utformar även hemprogram. 

MÖT VÅRA TERAPEUTER

 

 


 Anna Duvander

Legitimerad sjukgymnast från Karolinska Institutet 1998.

Anna har tidigare arbetat som sjukgymnast/fysioterapeut i Stockholm, Eskilstuna, USA (New Jersey ) och Falun.

Hon har vidareutbildning inom bland annat OMT steg 2, McKenzie (MDT) A-D, ergonomi, akupunktur och idrottsmedicin. 

Anna har en tävlingsbakgrund inom både orientering och längdskidåkning.